STROOM – gratis concert in Jachthaven Antwerpen Linkeroever

STROOM, het festival in de Scheldevallei met een hart voor een duurzame natuur

Dinsdag 2 juli – 20 uur, tanksteiger – Jachthaven Antwerpen Linkeroever

­ESTEBAN MURILLO & ALEXANDER GAVILAN

Esteban Murillo werd geboren in de omgeving van Charleroi en groeide op met flamenco: de zang van zijn grootvader en de gitaren van zijn ooms vormden de soundtrack van zijn kindertijd.

Hij groeide uit tot een van onze meest vooraanstaande flamenco-zangers en deelde het podium met wereldberoemde grootheden.

Voor de oeverconcerten van STROOM werkt hij samen met gitarist Alexander Gavilán, die de authentieke flamenco-techniek verbindt met zijn eigen hedendaagse creativiteit.
Zijn spel is intens en virtuoos.
Samen brengen ze een puur stukje Andalusië naar de oevers van de Schelde!

Uitgerekend op de plek waar de fundamenten van het Spaanse fort Isabella de fundering van de jachthaven uitmaken.  

De Vrijbuiter

Het concert wordt gegeven aan dek van de zeiltjalk Vrijbuiter. Hoewel ze meer dan honderd jaar oud is, is ze voorzien van zonnepanelen, een windturbine en een elektrische motor op zoutbatterijen. De vrijbuiter is bij dit STROOM festival op vele andere plekken het podium voor bijzondere artiesten uit verschillende genres: van woordkunst tot opera en flamenco. Alle hens aan dek voor prachtige muziek op idyllische locaties aan het water! 

Het publiek kan het (versterkte) concert comfortabel aan wal volgen.  De zetels staan klaar. Reserveren hoeft niet.

STROOM Oeverconcerten 2023

Het STROOM-festival

Drie keer is scheepsrecht!
Zeker voor een festival dat zich afspeelt aan een rivier. Van 20 juni tot en met 6 juli ontvangen we je graag op de derde editie van STROOM in de prachtige Scheldevallei tussen Gent en Antwerpen. Samen met de vele partners in het gebied, dat zich sinds oktober 2023 een Nationaal Park mag noemen, nodigen we je uit voor een muzikale ontdekkingsreis langs de Schelde! De natuur, de rivier én duurzaamheid krijgen daarbij een prominente plaats op onze podia.

De tocht brengt ons langs pittoreske dorpen en schitterende kastelen, verbonden door prachtige wandel- en fietspaden. Grote concerten op magische locaties worden afgewisseld met boeiende discours. En ook dit jaar meert onze CO2-neutrale boot gedurende twee weken elke avond op een andere plek aan voor een Oeverconcert. Het tijdstip wordt bepaald door de getijden. 

Méér verbonden met de Schelde kunnen we niet zijn!

STROOM komt uit de koker van Gent Festival van Vlaanderen, een festival dat al 66 jaar lang de vinger aan de pols van de maatschappij houdt. Een inspirerende plek waar artiesten zich laven aan de kracht van de omgeving, waar de dialoog tussen cultuur en natuur centraal staat. 

Welkom op een verrassende tocht langs de betoverende Scheldevallei.