Jachthaven Antwerpen Willemdok

Lichtjes in Jachthaven Willemdok geven Nieuwjaarsjaarsglans aan het Eilandje

Het straffe verhaal is net als de Nieuwjaarsdrink een heuse traditie die Dirk en Raymond, de havenmeesters van Jachthaven Antwerpen Willemdok, aanzwengelen. Hapjes, drankjes, tafeltjes, tentje, gezellig. Die zaterdag werd het dus opnieuw een voltreffer voor de zovele ‘yachties’ op het dek van het havengebouw. Geen tralala, gewoon knus.

Lichtjes naast de Schelde

Over dat straffe verhaal: de havenmeesters vroegen vorig najaar aan de bemanningen om hun boten te verlichten. De jaarovergang zou fonkelen als vanouds. Kleine duw in de rug: er zou een prijs komen voor de boot met de mooiste verlichting. Gekozen door de bemanningen.

Oeps: zeilboten in het voordeel: die mast en dat tuigage schiet als vanzelf het zwerk in, de gelijkenis met een kerstboom spreekt voor zich. Directie, raad van bestuur, adviesraad, commissie zus, commissie zo, studiebureau geraadpleegd: de Grote Verlichtingsprijs jachthaven Willemdok kreeg twee categorieën: eentje voor zeil- en eentje voor motorjachten.

Naar verluidt was de week van deze aankondiging de voorraad lichtslingers bij de grootste pakjesdienst van de Lage Landen uitgeput. Sommigen sleepten zelfs opblaasbare, lichtgevende sneeuwmannen aan.  

Frequente bezoekers van het Eilandje vonden de flikkeringen in het water in het Willemdok veruit het leukste en meest sfeervolle element in de wijk. Maar het waren de de ‘yachties’ zelf die elkaar punten gaven.

Beker met fles

Patrick Van den Bulck had zowel eer als genoegen om bij de prijsuitreiking te kunnen aankondigen dat hij met pensioen gaat. Passanten en vaste ligplaatshouders kunnen voortaan bij zijn opvolger Philippe Saen, terecht. En natuurlijk bij Raymond en Dirk.

De beker voor het mooist verlicht motorjacht gaat naar de At Last van Peter Meers en Karen De Laet. Het Halberg Rassy Nomad van meneer en mevrouw Stockman won in de categorie zeiljacht.
In beide bekers stak ook nog een fles Red Star Line champagne, kwestie van de plaatselijke kwaliteiten te highlighten.