Race & Rescue

Binnen de club is een groep vrijwilligers actief die, in samenwerking met leden van de Medical Yacht Club, de Belgian Naval Reserve Club en de Koninklijke Liberty Yacht Club, op geregelde basis hun diensten en hun boten ter beschikking te stellen voor de begeleiding van zeilwedstrijden en van andere watersport-activiteiten,

Het RYCB Race & Rescue Team staat in voor de organisatie van de wedstrijd op het water en de begeleiding van de wedstrijd en de zeilers. 

Bovendien staat het team ook ten dienste van andere clubs die bijstand vragen bij het organiseren van hun wedstrijden of evenementen.

De RYCB heeft 3 eigen zeewaardige RIBs : De Royal, de Wilby en de Harry.  Dank zij de sponsoring van Bobat, zijn deze RIBs uitgerust met AIS, GPS en marifoon.

De RIBs worden aangedreven door buitenboordmotoren van Suzuki Marine, de motoren ter beschikking stelt van het RYCB Race & Rescue Team

Om deze RIBs op bestemming te rijden en de boten in en uit het water te laten, beschikt RYCB dankzij Ssanyong België over een oerdegelijk werkpaard: de Ssanyong Musso.

Daarnaast stellen ook clubleden hun RIB, zeil- of motorjacht ter beschikking van de club als begeleidingsvaartuig, start- of finish schip. 

De club beschikt eveneens over wedstrijdboeien, vlaggen en geluidsseinen.

Wat we doen, kan enkel dankzij de onbaatzuchtige en enthousiaste inzet van onze vrijwilligers. 

Bovendien mogen we rekenen op enkele geweldige sponsors:

SsangYong
Suzuki Marine
Bobat
Winning Sails
Linal