nautisch bericht Werkzaamheden Mexicobruggen Kattendijkdok

Kattendijkdok – stabiliteitswerken aan de kaaimuur omgeving Mexicobruggen

Nog tot en met zondag 31 maart middernacht voeren werkschepen werkzaamheden uit aan de kaaimuurkop ter hoogte van Kaai 19 in het Kattendijkdok. Er komt een combiwand  voor de geïmpacteerde zone. Het kraanponton in de geul van de Mexicobruggen zal de passage door de vaargeul hinderen.

  • sleepboot ‘Echo’ (LOA 25,62 x GBR 6,30) en/of werkvlet ‘Adrianus’ (LOA 12,83 x GBR 3,50)
  • kraanponton ‘Dolphin’  (LOA 60,48 x GBR 16,50)
  • kraanponton ‘Walrus’  (LOA 38,00 x GBR 9,50)

De kraanpontons van de aannemer zullen in langsrichting van de kaai gepositioneerd worden. Ze worden voldoende gesignaleerd zijn voor de stadshavengebruikers. Ze luisteren uit op het VHF-kanaal 69 van de Stadshaven.

Meerverbod

Het is absoluut verboden om aan te meren aan kaai 19, van meerpaal 100 tot en met 104 en aan kaai 20A, van meerpaal 104 tot en met 108

Kattendijkdok meerplaats wachtsteiger Kattendijkdok

Pleziervaart

De pleziervaart wordt geacht nergens in het Kattendijkdok aan te meren. Enkel om de wachten op de bediening van de Londenbrug,  mag de pleziervaart tijdelijk aanmeren aan de houten steiger aan Kaai 22A, ter hoogte van het Schengenplein / Madrasstraat – Oostkant Kattendijkdok.

Doorvaart

Om de toegang tot het oostelijk deel van de Stadshaven (Houtdok / Kempischdok en Asiadok) te garanderen werd door de havenmeester stad Antwerpen met aannemer Van Der Straaten Aannemingsmaatschappij vastgelegd dat het vaste draaimoment op aanvraag – met als referentietijd maandag omstreeks 19u00 – nog steeds kan plaatsvinden.
Een doorvaart van de Mexicobruggen dient ook dan aangevraagd te worden via mail aan stadshaven@antwerpen.be

Aan de scheepvaart wordt gevraagd om de zone van de werken op veilige afstand en met de nodige voorzichtigheid te passeren en geen nadelige golfslag te veroorzaken.

Foto’s: Stad Antwerpen + Van Der Straaten Aannemingsmaatschappij


Port of Antwerp – Bruges


Stadshaven Antwerpen