MAS, een stroom aan verhalen.

De MAS-collectie bestaat uit zo’n 500 000 objecten die samen het verhaal over Antwerpen en de wereld vertellen. De roltrappen in het MAS leiden de bezoekers niet alleen naar het panorama, maar laten hen een reis door de tijd maken met indrukwekkende foto’s van de collectie.

Vanaf het oudste museumstuk, de beenderen van de reus Antigoon van meer dan 5 miljoen jaar oud, trekken bezoekers langs Egypte en de Maya’s en de Schelde voor het jaar 0, reizen ze verder langs de geschiedenis van Antwerpen en Europa, Afrika, Azië, Amerika en Oceanië om boven aan te komen bij de meest recente collectiestukken van het MAS.

Op elke verdieping zie je indrukwekkende kunstwerken en historische voorwerpen uit verschillende tijdsperiodes. Zo leer je de bijzondere geschiedenis van Antwerpen als havenstad en de geschiedenis van andere delen in de wereld kennen. En die zijn vaker verbonden dan je denkt zoals de Spaanse koning die Antwerpen deelde met Mexico in de 16e eeuw.  Doorheen de wandelboulevard zie je verhalen van macht en onmacht, maar ook van grote culturele bloei. Neem dus je tijd op weg naar het dak, langs een prentenboek van vele eeuwen. 

https://www.mas.be/nl