RYCB-Restaurant The Jibe

The Jibe runt de bar en het restaurant van het stijlvolle RYCB Clubhuis, vlak naast Jachthaven Antwerpen Linkeroever.
Het is een uitzonderlijke plek met een uitzonderlijk aanbod. In een uitgelezen nautisch kader. Uiteraard zijn schippers en bemanningen van passanten zeer welkom. Reserveren is aanbevolen.

Open 

woensdag t.e.m. zaterdag: 12u00 – 22u00
zondag: 12u00 – 17u00

Lees HIER meer over The Jibe / de kaart en de reservatiemogelijkheden.  

DEGUSTATIEMENU

Salade van Noordzeekrab met komkommer, zuring en haring.

Zeeuws mosselsoepje, crème d’Isigny en bieslook*

Mergpijpje geroosterd met gremolata en zuurdesem **

Griet met structuren van bloemkool, basilicum en yuzu.

ofwel

Wilde eend met sjalot, auberginekaviaar, kervel en aardappelcrème

Wentelteefje, dulche de leche, vanille en ijs van appeltaart

ofwel

Assortiment kazen

(supplement 5.00 euro)

We verzoeken u om het menu te bestellen per tafel.

3-gangen 49,50 € per persoon

4-gangen* 59,50 € per persoon

5-gangen** 69,50 € per persoon

 

 

À LA CARTE

Salades

Caesar – 18 €

mechelse Koekoek/little gem/parmezaanse kaas

Geitenkaas – 19 €

honing/noten/appel/spek

Thai Beef – 21 €

teriyaki/zoet-zure groenten/sesam/koriander

Zeebrugse garnaal – dagprijs

tomaat/ eitje 6’/kropsla/cocktailsaus

 

Pasta’s

Bolognaise – 15 €

100% rundergehakt/verse tomatensaus/parmezaanse kaas

Pesto – 19 €

rucola/parmezaanse kaas/pijnboompitten

met supplement Serranoham: 25 €

Fruits de mer – 21 €

kokkels/mosselen/tomaat/basilicum/venkel

Vegetarisch – 16 €

gepofte paprika/courgette/gegrilde aubergines

 

Voorgerechten (vis)

Platte Zeeuwse oesters – 4.80 € per stuk, half dozijn aan 27 €

op ijs/citroen/rode wijnazijn/sjalot

Zalm – 17,5 €

gemarineerde zalm/mierikswortelcrème/zoetzure groentjes

Artisanale garnaalkroketten – 17,5 €

gefruite peterselie/citroen

Bouillabaisse – 21 €

bisque d’homard/garnituur van vis en schaaldieren/rouille

Makreel – 18 €

gemarineerde makreel/BBQ koolrabi/frisse kruidendressing/mosterdkruid

Voorgerechten (vlees)

Steak Tartaar – 16 €

wit-blauw/zuurdesem/zoetzure groentjes/fris kruidenslaatje

Mergpijp – 19 €

geroosterd/gepofte look/zuurdesem/gremolata

Ganzenlever – 23 €

vijgen/jonge rode bietjes/porto/citroentijm

 

Voorgerechten (vegetarisch)

Burrata – 21 €

tomatenvariëteiten/basilicum/parelcouscous

Rode biet – 18 €

carpaccio/geitenkaas/honing/walnoten

 

– Hoofdgerechten –

Wilde Zeebaars Mediterraans  – 34 €

arroz negro / mosselen / artisjok / zoete paprika

 

Sliptong Meunière – dagprijs –

fris slaatje / verse frietjes / remouladesaus

 

Kabeljauw – 32 €

croûte van groene kruiden / prei / waterkers / jonge wortel

 

Tarbot – dagprijs –

bloemkoolstructuren/basilicum/yuzu/aardappelcrème

 

Noordzeetong Meunière – dagprijs –

fris slaatje/verse frietjes/remouladesaus

 

 

Steak Au Poivre

fris slaatje/verse frietjes

24 €

 

Kalfsfilet Rossini                         

groentengarnituur/gratin dauphinois/bordelaise

42 €

 

Wilde Eend                                       

sjalot/auberginekaviaar/kervel/aardappelcrème

32 €

 

Vlaamse stoverij                                          

varkenswangen/Tripel d’Anvers/mosterd

22 €

Rib-eye                    

choronsaus/fris slaatje/verse frietjes

42 €

 

Kalfszwezerik                                       

girollen/butternut/sjalot/belle de fontenay/bordelaise

37 €

 

Vol au vent                                       

mechelse koekoek/girollen/gehaktballetjes/hollandaise

21 €

supplement kalfszwezerik:  30 €

-Desserts-

 

Dame Blanche – 12,50 €

vers gedraaid vanille-ijs/chocoladesaus/chantilly

Panna Cotta “Pavlova”– 12,50 €

meringue/mascarpone/bosvruchten/honing

Chocolade moelleux – 12,00 €

amandelijs/cacaocrumble (+/- 10 min.)

Geraffineerd kaasbord – 14,00 €

chutney/vijgenbrood

Suggestiedessert – 12,50 €

Canadese kreeft 9,00 €/100gr

Oosterscheldekreeft 18,00 € /100gr

Verkrijgbaar in Belle Vue of gegrild, vergezeld van bijpassende garnituur