Restaurant Belgica

Wees welkom in ons restaurant en kom genieten van een gastronomische, panoramische ervaring. Chef Cis Goetschalcks en zijn keukenbrigade geven van woensdag tot en met zondag het beste van zichzelf én de seizoenen.

Van snelle lunchformule tot uitgebreid diner: nergens vaar je beter met zo’n uitzicht 

DEGUSTATIEMENU

Salade van Noordzeekrab met komkommer, zuring en haring. 

Zeeuws mosselsoepje, crème d’Isigny en bieslook*

Mergpijpje geroosterd met gremolata en zuurdesem **

Griet met structuren van bloemkool, basilicum en yuzu.

ofwel

Wilde eend met sjalot, auberginekaviaar, kervel en aardappelcrème

Wentelteefje, dulche de leche, vanille en ijs van appeltaart

ofwel

Assortiment kazen

(supplement 5.00 euro)

We verzoeken u om het menu te bestellen per tafel.

3-gangen 49,50 € per persoon

4-gangen* 59,50 € per persoon

5-gangen** 69,50 € per persoon

 

 

À LA CARTE

Salades

Caesar – 18 €

mechelse Koekoek/little gem/parmezaanse kaas

Geitenkaas – 19 €

honing/noten/appel/spek

Thai Beef – 21 €

teriyaki/zoet-zure groenten/sesam/koriander

Zeebrugse garnaal – dagprijs

tomaat/ eitje 6’/kropsla/cocktailsaus

 

Pasta’s

Bolognaise – 15 €

100% rundergehakt/verse tomatensaus/parmezaanse kaas

Pesto – 19 €

rucola/parmezaanse kaas/pijnboompitten

met supplement Serranoham: 25 €

Fruits de mer – 21 €

kokkels/mosselen/tomaat/basilicum/venkel

Vegetarisch – 16 €

gepofte paprika/courgette/gegrilde aubergines 

 

Voorgerechten (vis)

Platte Zeeuwse oesters – 4.80 € per stuk, half dozijn aan 27 €

op ijs/citroen/rode wijnazijn/sjalot

Zalm – 17,5 €

gemarineerde zalm/mierikswortelcrème/zoetzure groentjes

Artisanale garnaalkroketten – 17,5 €

gefruite peterselie/citroen

Bouillabaisse – 21 €

bisque d’homard/garnituur van vis en schaaldieren/rouille

Makreel – 18 €

gemarineerde makreel/BBQ koolrabi/frisse kruidendressing/mosterdkruid

Voorgerechten (vlees)

Steak Tartaar – 16 €

wit-blauw/zuurdesem/zoetzure groentjes/fris kruidenslaatje

Mergpijp – 19 €

geroosterd/gepofte look/zuurdesem/gremolata

Ganzenlever – 23 €

vijgen/jonge rode bietjes/porto/citroentijm

 

Voorgerechten (vegetarisch)

Burrata – 21 €

tomatenvariëteiten/basilicum/parelcouscous

Rode biet – 18 €

carpaccio/geitenkaas/honing/walnoten

 

– Hoofdgerechten –

Wilde Zeebaars Mediterraans  – 34 € 

arroz negro / mosselen / artisjok / zoete paprika           

 

Sliptong Meunière – dagprijs –   

fris slaatje / verse frietjes / remouladesaus      

 

Kabeljauw – 32 €

croûte van groene kruiden / prei / waterkers / jonge wortel

 

Tarbot – dagprijs –

bloemkoolstructuren/basilicum/yuzu/aardappelcrème

 

Noordzeetong Meunière – dagprijs –

fris slaatje/verse frietjes/remouladesaus

 

 

Steak Au Poivre                                       

fris slaatje/verse frietjes 

24 €                                                   

 

Kalfsfilet Rossini                         

groentengarnituur/gratin dauphinois/bordelaise  

42 €                                                   

 

Wilde Eend                                       

sjalot/auberginekaviaar/kervel/aardappelcrème

32 €                                                  

 

Vlaamse stoverij                                          

varkenswangen/Tripel d’Anvers/mosterd                                   

 22 €

Rib-eye                    

choronsaus/fris slaatje/verse frietjes

42 €                                                   

 

Kalfszwezerik                                       

girollen/butternut/sjalot/belle de fontenay/bordelaise

37 €                                                  

 

Vol au vent                                       

mechelse koekoek/girollen/gehaktballetjes/hollandaise                                

 21 €

supplement kalfszwezerik:  30 €

-Desserts-

 

Dame Blanche – 12,50 €

vers gedraaid vanille-ijs/chocoladesaus/chantilly

Panna Cotta “Pavlova”– 12,50 €

meringue/mascarpone/bosvruchten/honing

Chocolade moelleux – 12,00 €

amandelijs/cacaocrumble (+/- 10 min.)

Geraffineerd kaasbord – 14,00 €

chutney/vijgenbrood

Suggestiedessert – 12,50 €

Canadese kreeft 9,00 €/100gr

Oosterscheldekreeft 18,00 € /100gr

Verkrijgbaar in Belle Vue of gegrild, vergezeld van bijpassende garnituur